Nette dolanırken bulmuştum denedim çok güzel oldu poğaça ile kurabiye arası birşeye benziyor ben şeklini değiştirerek yaptım
Sılamın mutfağındada elmalısı var denemek isterseniz buraya tıklayın
Karaköy Poğaçası
-250 gr. oda sıcaklığında tereyağı
-1 çay bardağı zeytin yağı
-1 yumurta (sarısı üzeri için)
-1 çay bardağı yoğurt
-1 tatlı kaşığı şeker
-1,5 tatlı kaşığı tuz
-1 pk. kabartma tozu (Ben mahlepli kabartma tozu koydum eğer sizde normal kabartma tozu varsa hamura ekstradan 1 çay kaşığı mahlep koyun)
-Aldığı kadar un ( yaklaşık 4,5 su bardağı)
İçi : İncecik kıyılmış pırasayı kavurup altını kapattıktan sonra lor tuz pulbiber azcıkta karabiber serptim...
Yapılışı
Sıvı malzemeleri iyice birbirine yedirin azar azar un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edince bezelere ayırıp (yumurta büyüklüğünde) buzdolabında 20 dakika bekletin.
Buzdolabından çıkardığımız parçaları az un ilavesi ile tabak büyüklüğünde açın ve 4 ucunu üst üste katlayıp hamuru yuvarlayın bir tabağa koyun diğer parçalarada aynı işlemi yaptıktan sonra buzdolabında 30 dakika daha bekletin
Bezeleri biraz açıp yarısına bıçakla 4 tane kesik atın kesmediğiniz kısma lor yada herhangi bir iç koyup kesik yere doğru yuvarlayın. Üzerine yumurta sürüp çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin