Kakaolu Şekerpare
Malzemeler:
•Yarım çay bardağı pudra şeker
•2 yemek kaşığı kakao
•1 paket şekerli vanilin
•1 paket kabartma tozu
•250 gr margarin
•3 yumurta
•Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
•Yarım çay bardağı irmik
•Hindistan cevizi
•Aldığı kadar un
•Ceviz
Şerbeti için;
•4 su bardağı toz şeker
•3.5 su bardağı su
•Yarım limon
Tarif:
•Çukur bir kapta yumuşatılmış margarin, ayçiçeği yağı, kakaoyu karıştırın. Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp diğerlerini karışıma ilave edin.
•İrmik, Hindistan cevizi, pudra şekeri, şekerli vanilin, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ilave edip yoğurun.
•Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
•Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp birer yarım ceviz içi yerleştirin.
•Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
•Şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu kaynatın. Soğuyan tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün.
•Şerbeti iyice çekince servis yapın.
Tarif: lezzet.com