Hariri denediniz mi?
Mardin yöresinin meşhur mutfağından iştah kabartan, lezzetli ve sağlıklı bir tatlı… Öğün sonrası ağızları tatlandırmak için malzemeleri hazırlamaya hemen başlayın!
Malzemeler
1 lt süt
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı dut pekmezi
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
Yarım çay bardağı süt ile nişastayı iyice karıştırın. Kalan süt, vanilya ve şekeri tencereye alıp pişirin. Tarçın ve pekmezi ekleyip 2 dakika daha kaynatın. Bir yandan karıştırırken nişastalı sütü karışıma ekleyin. Karıştırarak birkaç dakika pişirin. Ceviz ekleyin ve kâselere paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerini süsleyerek servis yapın.
Alıntı