Hakırdaklı Lahana Dolması - Kayseri

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
17839.jpg


Hakırdaklı Lahana Dolması - Kayseri

Malzemeler:
500 gr kg koyun kuyruğu
1 orta boy sarmalık lahana

İç harcı için:
3 adet kuru soğan
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet limon
1 yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım kg kuzu eti

Yapılışı:
Koyun kuyruğu doğranıp kavrulur. Kısık ateşte kavurmaya devam ederek hakırdakları hazırlayın. Hakırdakları incecik doğrayın. Soğanları kabuğu soyulup küçük küçük doğranır. Hakırdak, bulgur, pirinç, soğan, kırmız toz biber ve karabiber bir kapta karıştırılıp iç malzemesi hazırlanır. Lahana yaprak sarma ayrılır. Sıcak suda hafifçe haşlanıp erimemesi için sıcak sudan aldıktan sonra soğuk su ilave edilir. Kuzu parça etler yağda kavrulur. Yaprakların içine hakırdaklı iç ve etler koyularak sarılır, tencereye serilir. Sarmaların üstüne salça ve limon suyu eklenir. Pişmeye bırakılır. Servis esnasında da sumak suyu dökülerek servis edilir.

Startv
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Lahana dolmasini cok seviyorum, bunuda tatmak isterim. :huhuu:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Uzun zamandır yemedim bir yutkunasım geldi yazık bana :hihi:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst