Doğum Öncesi Kurslar

k.a.y.r.a.

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.284
Tepki
3.917
Puan
113
Konum
mutluluğun tam yanında :D
Doğum Öncesi Kursların Önemi

Toplumun geleceği ve temel taşı çocuklardır. Çocuklar sağlıklı olduğunda toplumda sağlıklıdır.Bu bakışla sağlıklı toplumun oluşmasında eğitimli annelerin rolü inkar edilebilir mi?.
dogumahazirlik.jpg

Anne bilinçli ve sağlıklıysa doğurduğu bebeğine de o bilinçle yaklaşacak sağlıklı çocuklar yetiştirecektir. Sağlığa bakış toplumsal bir eğitim konusudur.Tabi ki eğitim annelerden başlar. Özellikle hamilelik dönemlerinde annelerin bilinçli bir süreç geçirmeleri, bilinçli olarak doğuma hazırlanmaları bebek sağlığı ve anne sağlığı açısından çok önemlidir.Doğru olan annenin sağlıklı normal, doğal doğum yapması, doğumdan sonra hijyeni, bebek emzirmeyi ve bebek bakımını bilmesi lazımdır. Hatta bebek ilk yardımı konusunda bilgisi olmalıdır..

Bu gün gelişmiş teknoloji sayesinde bebeğin anne karnında iken öğrenmeye başladığını biliyoruz. Kişiliğinin yapı taşları anne karnındayken anneden öğrendikleri ile oluşur.Annenin endişeleri ve korkuları bebeğin öğrendiği ilk kavramlar olmamalıdır. “Regresyon” (hipnozla geriye gidiş) terapilerinde bebeğin ilk travması anne ile birlikte yaşadığı doğum ya da sezeryan korkuları olarak çıkmaktadır.

İstatistikler göstermiştir ki sakin ,gazsız ,huzurlu bebeklerin anneleri eğitimli huzurlu annelerdir.

Bilmediğimizden korkarız ! Eğer anne adayının hamilelik ve doğumla ilgili bilgisi yetersizse, bedeninde neler olduğunu, nasıl sonuçlanacağını bilmiyorsa annenin korkması doğaldır. Çevresindeki yine bilgisiz doğum yapmış annelerden dinlediği doğum hikayeleriyle korkuları,endişeleri artacaktır. Hamileliği ve doğumu hayatının en güzel zamanlarından biri olması gerekirken bu sürecini ve doğumunu endişe ve korkuyla geçirecektir. Hatta; doğumunda hayatı boyunca etkileneceği bir travma yaşayabilir. Doğum sonu psikozları eğitimsiz annelerde çok sık görülmektedir.

Bebek ölümlerinin önemli sebeplerinden biri annenin bebek bakımı konusundaki eğitim eksikliğidir.Özellikle anneye besleme,yıkama,yatırma,ilk yardım konularında eğitim verilmelidir.

Doğum öncesi kurslar anneye ve babaya anne sağlığı, hamilelik, doğum, bebek bakımı gibi temel eğitimleri vermelidir ve bu konuda destek olmalıdır. Kurslar bu konuda eğitim almış olan bilinçli kişiler ya da kurumlar tarafından verilmelidir.

Bugün ”Hamile eğitimi” adı altında yaptırılan egzersizler (yoga-pilates vb) eksik eğitim niteliğini taşımamaktadır. Kurslarda eğitim bütüncül olmalıdır. ”Teorik” eğitim “Pratik” eğitimle birleştirilip , bedenin bütününe hitap edebilmelidir. Bilginin tekrarlarla içselleşmesi sağlanmalıdır.

Doğum öncesi eğitim veren Hamile Okulu’ nun vizyonu bu doğrultudadır.


alıntıdır
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
cok gitmek istemistim
fakat esimin is saatleriyle denk gelmedi
nasip diilmis
sükür ki her doktor terminimizde yanimizdaydi
ama bence böyle kurslarinda cok faydali oldugu kesin
tskler kayram emegine saglik:hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst