Cocostar Pasta-Bitter

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
6ED321EE-1153-4D97-BF2B-00021B52E58B.jpeg


Merhaba uzun zamandır isteyip bir türlü yapamadığım cocostar pastam :kalp:

Malzemeler Keki İçin;

2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Keki Islatmak İçin;
1 su bardağı süt

Üzeri İçin;
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt
2,5 su bardağı Hindistan cevizi
1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolata Ganajı İçin;

200 ml sıvı krema
160 gr çikolata (100 gr sütlü çikolata, 60 gr bitter çikolata)

8A56499E-AC9A-403E-8741-A50A52053C6F.jpeg

İlk olarak, 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbımızın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım.
Çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak, beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
1 çay bardağı sütü ekledikten sonra; un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim.
Malzemelerimiz güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
Kek hamurumuzu, kelepçeli kalıba boşaltalım.
Önceden ısıttığımız 170 °C fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
Fırından aldıktan sonra, soğumaya bırakalım.
Üzeri için, krem şantiyi süt ile koyulaşıncaya kadar çırpalım.
Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyerek, güzelce karıştıralım.
Çikolata ganajı için, sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek, eriyinceye kadar karıştıralım.Soğuyan kekimizin üzerine, sütümüzü gezdirerek ıslatalım.
Hazırladığımız Hindistan cevizli karışımı, kekimizin üzerine boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayalım.
Son olarak iyice soğumuş olan çikolata sosumuzu, pastanın üzerine dökelim ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
Daha sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek, servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun :papatya:
679F801C-9BCC-4EAE-82FC-44649AFF15EC.jpeg
 

Cheesecake

cok üzgünüz şu boş dünyaya ne çok anlam yükledik
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
2.698
Tepki
14.810
Puan
113
Yaş
35
Konum
Denizli
Ekli dosyayı görüntüle 41339

Merhaba uzun zamandır isteyip bir türlü yapamadığım cocostar pastam :kalp:

Malzemeler Keki İçin;

2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Keki Islatmak İçin;
1 su bardağı süt

Üzeri İçin;
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt
2,5 su bardağı Hindistan cevizi
1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolata Ganajı İçin;

200 ml sıvı krema
160 gr çikolata (100 gr sütlü çikolata, 60 gr bitter çikolata)

Ekli dosyayı görüntüle 41338
İlk olarak, 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbımızın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım.
Çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak, beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
1 çay bardağı sütü ekledikten sonra; un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim.
Malzemelerimiz güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
Kek hamurumuzu, kelepçeli kalıba boşaltalım.
Önceden ısıttığımız 170 °C fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
Fırından aldıktan sonra, soğumaya bırakalım.
Üzeri için, krem şantiyi süt ile koyulaşıncaya kadar çırpalım.
Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyerek, güzelce karıştıralım.
Çikolata ganajı için, sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek, eriyinceye kadar karıştıralım.Soğuyan kekimizin üzerine, sütümüzü gezdirerek ıslatalım.
Hazırladığımız Hindistan cevizli karışımı, kekimizin üzerine boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayalım.
Son olarak iyice soğumuş olan çikolata sosumuzu, pastanın üzerine dökelim ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
Daha sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek, servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun :papatya:
Ekli dosyayı görüntüle 41337
Çok güzel görünüyor elinize sağlık ❤️
 

mügü

Moderatör
Moderatör
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
3.597
Tepki
8.456
Puan
113
Yaş
59
Ekli dosyayı görüntüle 41339

Merhaba uzun zamandır isteyip bir türlü yapamadığım cocostar pastam :kalp:

Malzemeler Keki İçin;

2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Keki Islatmak İçin;
1 su bardağı süt

Üzeri İçin;
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt
2,5 su bardağı Hindistan cevizi
1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolata Ganajı İçin;

200 ml sıvı krema
160 gr çikolata (100 gr sütlü çikolata, 60 gr bitter çikolata)

Ekli dosyayı görüntüle 41338
İlk olarak, 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbımızın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım.
Çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak, beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
1 çay bardağı sütü ekledikten sonra; un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim.
Malzemelerimiz güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
Kek hamurumuzu, kelepçeli kalıba boşaltalım.
Önceden ısıttığımız 170 °C fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
Fırından aldıktan sonra, soğumaya bırakalım.
Üzeri için, krem şantiyi süt ile koyulaşıncaya kadar çırpalım.
Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyerek, güzelce karıştıralım.
Çikolata ganajı için, sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek, eriyinceye kadar karıştıralım.Soğuyan kekimizin üzerine, sütümüzü gezdirerek ıslatalım.
Hazırladığımız Hindistan cevizli karışımı, kekimizin üzerine boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayalım.
Son olarak iyice soğumuş olan çikolata sosumuzu, pastanın üzerine dökelim ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
Daha sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek, servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun :papatya:
Ekli dosyayı görüntüle 41337
Çok güzel görünüyor Ellerine sağlık :kaalp:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst