Ay Çöreği

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (Beyazı hamura sarısı üstüne)
1 paket maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Bir paket pargarin (oda sıcaklığında)
Aldığı kadar un

İçi için
İçinde ne görmek isterseniz

Yapılışı
Ilık su ve sütte mayayı ıslatıyoruz. Şekeri de ilave ederek mayanın kabarmasını bekliyoruz.
Maya kabardıkdan sonra sıvı yag,yumurta beyazı,tuz ve aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz...

Margarinimizi 6 parçaya bölüyoruz...



Mayalanan hamurumuzu tezgaha alıp onu da 6 parçaya bölüyoruz...



Her bir parçayı meraden ile orta kalınlıkta açıyoruz...



Oda sıcaklığındaki margarinimizin her parçasını tek bir hamurun katlarına yediriyoruz...

6 parça margarin- 6 parça da hamurumuz var...











Bu işlemi 6 bezemizin hepsinde de yapıyoruz...



Yağladığımız ilk hamura dönerek yeniden merdane ile açıyoruz.Ama bu sefer ilkinden biraz daha kalın lacak.
Açtığımız hamuru 4 parçaya bölüyoruz...



Geniş yere içi için hazırladığımız harcı koyup şekil verip yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısını sürüyoruz...



Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz...



Artık afiyet olabilir.....
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst