Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (Beyazı hamura sarısı üstüne)
1 paket maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Bir paket pargarin (oda sıcaklığında)
Aldığı kadar un
İçi için
İçinde ne görmek isterseniz
Yapılışı
Ilık su ve sütte mayayı ıslatıyoruz. Şekeri de ilave ederek mayanın kabarmasını bekliyoruz.
Maya kabardıkdan sonra sıvı yag,yumurta beyazı,tuz ve aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz...
Margarinimizi 6 parçaya bölüyoruz...
Mayalanan hamurumuzu tezgaha alıp onu da 6 parçaya bölüyoruz...
Her bir parçayı meraden ile orta kalınlıkta açıyoruz...
Oda sıcaklığındaki margarinimizin her parçasını tek bir hamurun katlarına yediriyoruz...
6 parça margarin- 6 parça da hamurumuz var...
Bu işlemi 6 bezemizin hepsinde de yapıyoruz...
Yağladığımız ilk hamura dönerek yeniden merdane ile açıyoruz.Ama bu sefer ilkinden biraz daha kalın lacak.
Açtığımız hamuru 4 parçaya bölüyoruz...
Geniş yere içi için hazırladığımız harcı koyup şekil verip yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısını sürüyoruz...
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz...
Artık afiyet olabilir.....
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (Beyazı hamura sarısı üstüne)
1 paket maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Bir paket pargarin (oda sıcaklığında)
Aldığı kadar un
İçi için
İçinde ne görmek isterseniz
Yapılışı
Ilık su ve sütte mayayı ıslatıyoruz. Şekeri de ilave ederek mayanın kabarmasını bekliyoruz.
Maya kabardıkdan sonra sıvı yag,yumurta beyazı,tuz ve aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz...
Margarinimizi 6 parçaya bölüyoruz...
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Mayalanan hamurumuzu tezgaha alıp onu da 6 parçaya bölüyoruz...
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Her bir parçayı meraden ile orta kalınlıkta açıyoruz...
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Oda sıcaklığındaki margarinimizin her parçasını tek bir hamurun katlarına yediriyoruz...
6 parça margarin- 6 parça da hamurumuz var...
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Bu işlemi 6 bezemizin hepsinde de yapıyoruz...
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Yağladığımız ilk hamura dönerek yeniden merdane ile açıyoruz.Ama bu sefer ilkinden biraz daha kalın lacak.
Açtığımız hamuru 4 parçaya bölüyoruz...
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Geniş yere içi için hazırladığımız harcı koyup şekil verip yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısını sürüyoruz...
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz...
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Artık afiyet olabilir.....