Antalya, Ağustos'ta sele teslim

єℓєησяα

Daimi Üye
Katılım
23 Temmuz 2008
Mesajlar
987
Tepki
945
Puan
93
Konum
єℓαzığ
92587.jpg


Aşırı sıcakların etkili olduğu Antalya'da akşam saatlerinde başlayan yaz yağmuru, kentte su baskınlarına neden oldu.

İşyerlerini su basan işletmeciler, kovaları kaparak, tahliye işlemine başlarken, araçlarıyla yolda kalan sürücüler çaresiz bir şekilde yardım bekledi.

Sıcak havadan bunalan Antalyalı vatandaşlar, akşam saatlerinde başlayan yaz yağmuru ile serinledi. Yaklaşık 1 saat yağan şiddetli yağmur, şehrin birçok bölgesinde su baskınlarına neden oldu. Yağmur nedeniyle su dolan caddelerde çok sayıda araç yolda kaldı.

Yağışın en yoğun yaşandığı Konyaaltı bölgesinde diz boyu su dolan caddelerdeki market ve pansiyonlar da sular altında kaldı. Mahalle sakinleri çizmelerle suya girerek, rögar kapaklarını açmaya ve biriken suyu boşaltmaya çalıştı. Yağışın durmasıyla tatilciler dışarı çıkarak, pansiyondaki suyun boşaltılmasını bekledi. İşyerleri su ile dolan işletmeciler ise ellerine aldıkları paspaslarla temizlik çalışmalarına başladı.

Yağmur nedeniyle marketi su basan Ali Y. , "Yaz yağmuru olmasına rağmen marketi su bastı. Her yağışta bu caddede su birikintisi meydana geliyor. Yağmur nedeniyle market içinde bulunan mallarım zarar gördü. İçerde zararım çok fazla. Belediye burada yaşanan su birikintisine çözüm bulmalı" dedi.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst