E
esmanur
Misafir
Köftesi için:
400 gr köftelik kıyma
3-4 diş sarımsak
1 orta boy soğan
¼ demet maydonoz
1 taze kırmızı biber
1-2 kaşık biber salçası
Pulbiber, karabiber
Tuz
Sarmak için:
Lavaş ekmeği
Tereyağ
Maydonoz (istenirse-ben koymadım)
Sosu için:
Domates salçası+su
Tereyağ
Domates rendesi (bazı tariflerde var, ben koymadım)
Yanında servis yapmak için:
Bulgur pilavı
Yoğurt
Közlenmiş domates, biber (arzuya göre)
Yapılışı
Köfte için yazan malzemeleri mutfak robotuna koyarak iyice kıyılmalarını ve bütünleşmelerini sağlayalım… Köftemizi 10 dakika dinlendirip, elimizle büyük parçalar alalım ve geniş şişlerin üzerine köfteyi tutturalım…
Bu aşamada geniş şişi olmayanlara tavsiyem benim yaptığım gibi 2 çöp şişi yan yana tutarak köfteyi buna tutturmalarıdır (Köfteyi şişler üzerine sıkarak yayıp inceltirken elimizin hafifçe su ile nemlenmiş olması işlemin kolaylaşmasını sağlıyormuş, ancak elimize çok fazla su almak etin kalitesini bozup kızarmak yerine haşlanmasına neden oluyormuş)…
Şişlere yaydığımız köfteleri bir kenarda beklemeye alalım ve ızgaramızı yakalım ızgara ısınınca şişlerimizi koyup kurutmadan kızartalım… Çıkan köfte şişlerini, içine azıcık tereyağ sürdüğümüz lavaş ekmeklerine koyup ekmekle sıkıştırıp şişleri çekip çıkaralım ve lavaş ekmeğini köftenin çevresinde rulo yapalım (bu aşamada bazı tariflerde maydanoz konulabileceği yazıyor ben ilave etmedim köftenin içinde de var diye)…
Yaptığımız ruloyu 1,5-2 cm’lik dilimlere ayırarak servis tabağımıza alalım, yanına bulgur pilavı ve yoğurt koyalım…Pişirdiğimiz salçalı tereyağlı sosu beytilerin üzerine dolaştıralım ve maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapalım sıcak sıcak afiyetle yiyelim